drminter Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 24-Ağustos-2019 Ülke: Turkiye Gönderilenler: 940
|
Gönderen: 18-Kasım-2022 Saat 03:25 | Kayıtlı IP
|
|
|
Makarna İtalyanlar için olduğu kadar Türkler içinde
önemli yemekler arasında yer alıyor. Makarna çeşitleri
çok fazla olduğu için farklı tatlar oluşturulabilir ve bu
sayede her damak tadına uygun hale getirilebilir. Makarna
denildiğinde geniş bir çeşidi dar bir alana sığdırıyor
olsak da aslında çeşitlerin hangi alanda
kullanılabildiğini bildiğinizde daha lezzetli hale
getirilebilir. Makarna deyip geçmemek gerekiyor. Çünkü
seçerken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar
vardır. Aşağıda dikkat edilmesi gereken önemli
hususlardan bir kaçı belirtilmiştir.
Makarna Türleri
Makarnalar kendi içinde çeşitlendirilir. Örneğin fiyonk
makarna, burgu makarna ve erişte makarna gibi pek çok
çeşidi sayabiliriz. Her makarnanın kaynama süresi ve
içerisine katılabilecekler farklıdır. Örneğin küçük
makarnalar kullanılarak Rus salatası yapılabilir. Ya da
erişteli makarnanın içerisine peynir atılarak farklı bir
tat oluşturulabilir.
Makarnanın pişirme tekniği de damak tadına göre
değişkenlik gösterir. Bazıları diri bırakılmış
makarnaları severken bazıları daha fazla haşlanmış olan
makarnalardan hoşlanır. Normal standartlarda makarnanın
diri olması hem doyumu artıracak hem de lezzetinin
kaybolmamasını sağlayacaktır. Kısacası makarna diyerek
geçmemek gerekiyor. Farklı çeşitleri ve farklı yemekleri
yapılabilir. Tek başına kullanılabiliyorken kıyma gibi
katkı maddeleriyle birleştirilerek de tüketilebilir.
Sonuç olarak şöyle söyleyebiliriz ki makarna Türk
kültüründe önemli bir yere sahiptir ve olmaya da devam
edecektir. Ana yemek olmasa da makarna ve çorba birbirini
tamamlayabilir.
|