drminter Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 24-Ağustos-2019 Ülke: Turkiye Gönderilenler: 940
|
Gönderen: 14-Kasım-2022 Saat 16:49 | Kayıtlı IP
|
|
|
Kuyu suları yer altından doğrudan çıktığı için öncelikli
olarak içilebilir kıvama getirmek gerekir. Doğrudan
tüketmenin hastalıklara neden olabileceği gibi farklı
problemleri de beraberinde getirmesi söz konusu
olacaktır. Kuyu suyu arıtma sonrasında hemen içilebilir,
ancak bazı suların kalitesi daha farklıdır. Örneğin su
eğer sert ise bu durumda doğrudan içmek yerine farklı
işlemlerden geçirmeye dikkat edilmelidir. Kuyu suyu
yumuşatma işlemi sayesinde su içilebilir lezzetine de
kavuşacaktır.
Sağlıklı yaşamın en önemli kuralı günlük 3 litre kadar su
tüketimidir. İnsan bunun 1-1,45 litresini yemeklerden ve
içtiklerinden alırken geri kalan kısmını ise sadece sudan
alacaktır. Bu nedenle herkesin ihtiyaç duyduğu oranda su
tüketmesi gerekecektir.
Kuyu Suyunun Arıtılması İşlemi
Kuyu suyu arıtma işlemi geliştirilmiş olan cihazlar
sayesinde çok daha başarılı ve hızlı olacaktır. Eskiden
insanlar artırma konusuna çok sıcak bakmıyorlardı, çünkü
musluktan akan suyun istedikleri kalitede olmadığını
söyleyebiliriz.
Kuyudan suyun çıkarılması sadece hastalıklarla mücadele
açısından değil aynı zamanda günlük yaşamı devam
ettirebilmek açısından da gereklidir.
Yer altından çıkan suyu doğrudan tüketmek ya da kullanmak
yerine arıtılmasına önem verilmesi gerekir. Kuyu suları
kirli olabileceği gibi sert ve kireçli de olabilmektedir.
Kuyu suyunun arıtılması için kullanılan arıtma sistemleri
sayesinde sağlıklı yaşamın anahtarı olan suyun
istenildiği gibi temiz bir şekilde elde edilmesi
sağlanmış olacaktır. Kuyu suyu sayesinde su problemi
ortadan kalkmış olur.
|