Gönderen: 23-Temmuz-2010 Saat 15:40 | Kayıtlı IP
|
|
|
Bir süre önce web sitemin hosting serverını yurtdışı şartları daha uygun olduğu için yurt dışında bir servera aktardım. Sorun da orda başladı.
ASP uygulamamda DSN'Less bağlantı kullanıyorum.
set connDB = Server.CreateObject("ADODB.Connection") DatabasePath = "Provider = Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;data source = "&Server.MapPath("dBase.mdb")&";" connDB.open(DatabasePath) set ReadField = Server.CreateObject("ADODB.Recordset") ReadField.Open "SELECT fieldName from Table Where identityNo=2 and fieldNo=282",connDB response.Write(ReadField("fieldName")) ReadField.Close connDB.Close
Database den okurken ve yazarken herhangi bir hata oluşmuyor. Sorun database de ilgili kolondaki veriyi okurken türkçe karakterleri otomatik olarak değiştirmesi. Şöyleki ı - i, ş - s, ğ - g, İ - I gibi...
Bir diğer sorunda ; RecordSetObj.Open "SELECT fieldName FROM table WHERE fieldName LIKE '%textWithTurkceKarakter%'",connDB sorgusunda türkçe karakter içeren (ş,ğ,Ş,Ğ) arama yaptığımda herhangi bir kayıt bulamaması.
http://www.hayatkilavuzu.com/tryit.asp linkine bakarsanız sorunumun neden kaynaklandığı hakkında daha iyi fikir sahibi olacağınızı düşünüyorum.
Sorunumu çözmemde yardımcı olursanız sevinirim...
Düzenleyen Mehmet Zahid 23-Temmuz-2010 Saat 15:44
|