drminter Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 24-Ağustos-2019 Ülke: Turkiye Gönderilenler: 940
|
Gönderen: 11-Aralık-2022 Saat 02:10 | Kayıtlı IP
|
|
|
Hatay denildiğinde akla gelen birçok lezzet vardır. Bu
lezzetlerin bazıları kendi ismini ve sınırlarını da aşmış
olduğundan herkes tarafından bilinir. Bu yazımızda ise
sizlere Hatay’ın meşhur lezzetlerinden olan kömbe
baharatı nedir? Nasıl yapılır bu konu hakkında bilgiler
verelim istedik.
Hatay kömbesi bayramların ve özel günlerin meşhur olan
kurabiyeleri arasında yer alır. Antakya kömbesi olarak da
bilinen bu lezzetin içinde birbirinden farklı baharatlar
kullanılmış ancak bu baharatların hepsi de birbirini
tamamlamıştır.
Kalıp içerisinde şekil verilerek elde edilen bu
kurabiyeleri her yerde bulmak zordur. Bizde buradan yola
çıkarak Türkiye’nin her yerindeki Hataylı ve
vatandaşların bu kömbeye ulaşabilmesini sağlamak adına
Hatay yöresel ürünler sitemiz üzerinden satışını
başlattık. İnsanlar sitemizi ziyaret ederek Hatay’a özgü
birçok lezzeti, doğal ve organik ürünleri bulabilir ve
satın alabilir.
Kömbe Nasıl Yapılır?
Kömbe baharatının yapımı da oldukça zordur. Bazı
kurabiyelerin içinde 9 bazılarında ise 7 farklı baharat
bulunur. Özel günlerde yapılan bu karışım mis gibi
kokarken yapıldıktan sonra da uzun süre boyunca
bozulmadan kalabilir. Burada tarifi hazırlarken
baharatların miktarını tutturabilmek oldukça önemlidir.
Çünkü fazlası ya da eksiği lezzetin ve tadın bozulmasına
neden olacaktır. Bir baharatın diğer baharata göre daha
baskın olması demek onun yenememesine neden olabilir.
İçindeki malzemelere baktığımızda toz zencefil, muskat
cevizi rendesi, toz tarçın, damla sakızı, karanfil,
mahlep gibi baharatları görmek mümkün.
|