Gönderen: 27-Ocak-2007 Saat 22:26 | Kayıtlı IP
|
|
|
Slm Arkadaşlar.Yapmak istediğim uygulama şöyle:Bir word dosyası oluşturacağım.Daha sonra asp ile bu dosyanın içindeki tüm verilere erişeceğim.Çok uğraştım ama bir türlü okuma yapamadım.Aslında okuma yapıyorum ama açılan sayfada görünen karakterler çok karışık.Karakterlerle benim word dosyama yazdıklarım arasında alaka yok.Yani okuma sonucu karşıma çıkan karakterler: GÏࡱál böyle.
Aşağıya kullandığım kodlamayı ekliyorum.Acil yardıma ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ediyorum.
<% Dim dosya, t,yazi ,yol,x yol=Request.Form("gozat");Gözat butonu ile okuyacağım dosyanın path'ini alıyorum
Set dosya=server.createObject ("Scripting.filesystemobject" ) Set yazi=dosya.opentextfile (yol,1,0) ;yol yani okuyacağım dosyanın pathi
Dim satir(500),i;500 rastgele bi değer.Word dosyamdaki satırları birer birer diziye atmak için i=0 %><font face="Times New Roman, Times, serif" color="#FF0000" style="font-style:normal " ><% Do wile not yazi.AtEndOfStream
while not yazi.AtEndOfLine satir(i) =satir(i)+(yazi.Read(1));her satırdaki karakterleri birer birer okuyup diziye atıyorum.Yani dizinin her elemanı bir satırı tutmuş oluyor yazi.Skip(1);bir karakter ilerliyorum wend If yazi.AtEndOfStream = True Then Response.Write "Dosya Bitti" End If i=i+1 loop
yazi.close Set yazi=Nothing Set dosya=Nothing Dim k %>
<form name="satirlar" method="post" action="digersayfa.asp">
<%for k=0 to i-1%>
<input type=hidden name="satirim<%=k%>" value="<%=satir(k)%>"
<%Next%>
</form>
|