b.a.f. Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 27-Temmuz-2010 Ülke: Turkiye Gönderilenler: 2855
|
Gönderen: 08-Kasım-2016 Saat 23:40 | Kayıtlı IP
|
|
|
Ejder meyvesi içeriğinde C vitamini, B1, B2, B3, demir, kalsiyum, fosfor
mineralleri olan bir meyvedir. İçerisinde susam tanesi büyüklüğünde
kiviye benzer birçok çekirdek bulunmaktadır.
Ejder meyvesi nasıl yenir sorusuna
verilecek cevap her çeşit kullanılabilen ejder meyvesi, çiğ olarak,
pişmiş olarak salata ve yemeklerde tüketilebilir. Kaynatarak suyunu
içmek de insan vücudu için bir takım yararlar sağlamaktadır.
Ejder Meyvesi Faydaları Nelerdir?
- Rahim ve yumurtalık sorunları için kaynatılarak içildiğinde etkisi bulunmaktadır.
- C vitamini ve potasyum eksiklikleri için faydalıdır.
- Yüksek tansiyonu dengede tutma etkisi bulunur.
- Ejder meyvesi toksinleri vücuttan attığı için zayıflamaya yardımcıdır.
- Solunum problemleri için faydalıdır.
Sıcak Yerleri Seviyor
Anavatanı Vietnam olan bu meyve soğuk yerlerde yaşamayı sevmiyor. Sıcak
yerleri ve susuzluğu seven bu meyve Türkiye’de Antalya ve Mersin’de
yetiştiriliyor. Ejder meyvesi fiyatı meyvenin mevsimine göre değişebiliyor.
Meyveyi yetiştirmeye başlayan Mersin’li bir tarımcı tüm Akdeniz
bölgesine bu ejder meyvesinin yetiştirileceğinin yayılabileceğini bu
meyvenin bu bölgeyi sevdiğini söylüyor.
www.astropik.com
firması Türkiye’de bu meyvenin yetiştiriciliğinde öncüdür. Dilerseniz
fide yada meyveyi websitesi üzerinden satın alabilirsiniz.
|