nullsix Kıdemli Üye
|
Gönderen: 20-Mayıs-2011 Saat 20:57 | Kayıtlı IP
|
|
|
Tanıtım Konusu : RC Model uçakla ilgili bazı ip uçları
Sitenin dili : Php
Sitede Kullanılan script : Wordpress
Site Kuruluş Tarihi : Mart 2011
Tanıtım Yazısı ve İçeriği : Model uçakla ilgili bazı ip uçları
Ne ile uğraştığımızı iyice bir öğrenelim. Model Uçaklarla ilgili birçok dökümana veya nasıl yapıldığı konusunda fikir verebilecek videolara internet üzerinden rahatlıkla erişebilirsiniz. RC model uçağınıza geçmeden önce bilgisayarınızda radyo kontrol sisteminin simülasyonunu deneyebilirsiniz. Bir rehber ya da eğitmen site birçok şeyi öğretecektir. Bir rehber çalıştırıcı yardımıyla daha hızlı ve güvenli şekilde modelinizi uçurmayı öğrenebilirsiniz. Rehberinizin sinyal vericisinde bir de eğitici düzeneği de varsa kendi radyonuzla onun radyosunu birbirine ilintilendirerek çok daha az riskli bir şekilde kazasız ve hasarsız bir şekilde modelinizi uçurabilirsiniz. Tecrübeli bir çalıştırıcı için model uçak hobisi ile uğrasan arkadaşlarınızdan veya bir kulüpten yardım alabilirsiniz.
Bir RC model uçağın azami hızı ne kadardır?
Deneme uçakları 40-60 Km/saat hızla uçurulabilirler.10-20 Km/saat hızla bir iniş gerçekleştirebilirler. Hobi eşyası satan mağazalardan alabileceğiniz yeni RC modelleri saatte azami 300 Km gibi yüksek bir hıza çıkabilirler.
Bir RC modeluçağın gidebileceği en uzak mesafe nedir?
Sahip oldunuz ya da olacağınız modern bir radyo kontrol sistemi ortalama 1,5 km ‘lik alanda RC model uçağınızı kontrol edebilir. Ama tam kontrolü elinizde bulundurmanız için modelin nerede olduğunu görebilecek kadar yakın olmanız gerekmektedir. Kanat uzunluğu 0.5m kadar olan bir RC model uçak ancak 750 m gibi bir uzaklıkta bir nokta büyüklüğünde görülür.
Tam modelimi uçururken yakıtım biterse ne olur?
Kontrol ettiğiniz motorunuzun havada durupta uçağının hareketine devam ettiği çok vakalar olmuştur. Size burada kalan, planör gibi hareketle inişe başlamaktır. Radyo kontrol sisteminizin bataryaları iniş için gerekli güce sahiptirler. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi model uçak hobisi herkese hitap eden bir hobidir.
Kaynak : http://blog.hobilen.com/index.php/rc-model-ucakla-ilgili-baz i-ip-uclari/
|