Yazanlarda |
|
nesibe0101 Yeni Üye
|
Gönderen: 23-Mayıs-2012 Saat 16:19 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhaba Arkadaşlar, Aslında Düne Kadar Hiç Bir Sorun Yoktu.
Ocaktan Bu Yana Sorunsuz Çalışan Yönetim Panelimde, Üye Sayısı Hızla Arttıkça Sayfalamada Sorun Çıkmaya Başladı. Üyeler Sayfasına Girdiğimde, Toplam 33.000 Sayfa Başına 50 Adet Olmak Üzere Listeleniyordu Ve Yüzlerce Sayfa Vardı Ancak Dünden Beri Artık Sayfalar Çıkmıyor. Yalnızca İlk Sayfayı Görebiliyorum.
Veritabanı Mysql, Adres Çubuğundan Syf=1 Diyelim Onu Manuel Olarak Syf=2 Yapınca O Sayfaya Gidebiliyorum Ancak Alt Kısımda Sayfalar 1-2-3... Gibi Bölüm Kayboldu
|
Yukarı Dön |
|
|
kabadayı hakan Yeni Üye
|
Gönderen: 23-Mayıs-2012 Saat 16:22 | Kayıtlı IP
|
|
|
Simdi biraz daha detaylandiracagim, dun mesajimi yazarken fazla zamanim yoktu.
Mysql de sayfalamayi ado tarafindan degilde asp tarafindan yapmaya calisiriz.
Bunun icin butun icerigi kayit sayisini sql'in count fonksiyonu ile bir int turunden degiskene atariz.
Fakat int turunden degiskene degilde short turunden bir degiskende ise −32,768/+32,767 arasinda maksimum degerler tutabilir. Eger siz Int(sayi) fonksiyonu ile, toplam kayit turunu int yapmadiysaniz, muhtemelen o default olarak shorttur.
Fakat kayitlar arttikca bu degerin disina cikilabilir. Bu sebepten oturu, asagidaki asamalari yerine getirmek faydali olacaktir
Toplam kayitlari alirken;
Kod: toplamKayit = CInt(baglanti.execute("select count(id) from uyeler"))) Ayriyetten, sayfalamalarin gozukmemesinin sebebi on error resume next yazili olabilir veya server 2k8 ise webconfigden hata gosterimi kapali olabilir.
|
Yukarı Dön |
|
|
|
|