Gönderen: 26-Ocak-2008 Saat 18:29 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhaba,
Bi fatura programı yapmaya calsıyorum. Veri tabanım da firma bilgileri var. Ben acılır menuden firma adını sectigim zaman access veritabanında o firma adıyla aynı satırdaki vergi numarası, vergi dairesi gibi bilgilerin otomatik olarak sayfaya getirilmesini sağlamaya calışıyorum. firma isimlerini cagırdıgım kodu burdan hakan arkadasımın yardımıyla soyle yaptım ve calıstı:
<select name="select"> <option>Firma Adi Seçiniz</option> <% Set fy = Server.CreateObject("adodb.connection" ) fy.Open("driver={microsoft access driver (*.mdb)}; dbq=" & Server.MapPath("musteribilgi.mdb" ))
Set hs= Server.CreateObject("adodb.recordset") hs.Open "musterikayit",fy %> <% while not hs.EOF %> <% Response.Write "<option>" & hs("isim") & "</option>" %> <br /> <%hs.moveNext wend%> <% hs.close set hs=nothing fy.close set fy=nothing%> </select>
Fakat burdan bir sonraki hamle? Burda secilen firmaya gore vergi numarasını ve vergi daisreisni nasıl cekecek veri tabanından? Sütun dan bilgi cekmek ok ama satırdan nasıl cekerim?
Şimdiden teşekkürler...
|