Yazanlarda |
|
ahmet88 Yeni Üye
|
Gönderen: 19-Ağustos-2010 Saat 01:50 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhaba aslında sorum çok basit olabilir ama bir türlü çözüm bulamadım. Access'te aynı sütundan gelen veriler sayfamda alt alta görünüyor. Boşluk verdiğimde he hepsinin arasına boşluk giriyor. Benim yapmak istediğim verileri 4erli çekmek. _____________________________________ veritabanı bağlantım:
Kod:
<% Set Baglanti = Server.CreateObject("ADODB.Connection") Baglanti.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("db.mdb") 'Database Dosyasi Set rs = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet") tkSQL = "SELECT * from urunler" rs.open tkSQL,Baglanti,1,3 %>
<tr> <td><%=Rs("kategori")%></td> <td><%=Rs("marka")%></td> <td><%=Rs("firma")%></td> </tr>
|
|
|
Kod:
TABLO YAPIM:
id kategori marka firma 1 a kategorisi a markası a firması 2 b kategorisi b markası b firması 3 c kategorisi c markası c firması 4 d kategorisi d markası d firması 5 e kategorisi e markası e firması 6 f kategorisi f markası f firması 7 g kategorisi g markası g firması 8 h kategorisi h markası h firması
|
|
|
Amacım burdaki 8 veriye aynı sayfada üstte 4 tane hemen bir boşluk altta 4 tane. Yani verileri 4er 4er bölerek sayfaya yazdırmak ve öyle gitsin istiyorum.
Teşekkürler
|
Yukarı Dön |
|
|
ahmet88 Yeni Üye
|
Gönderen: 22-Ağustos-2010 Saat 15:02 | Kayıtlı IP
|
|
|
Böyle bir şey mümkün mü asp'de? Yapabilir misiniz arkadaşlar?
|
Yukarı Dön |
|
|
ahmet88 Yeni Üye
|
Gönderen: 23-Ağustos-2010 Saat 10:36 | Kayıtlı IP
|
|
|
Bulduğum bir kod: __________________________________________________________ <% i=4 : Do While Not rs.EOF %> <% If i Mod 8=>4 Then TrRenk="#0B6F98" Else TrRenk="#CF5555" %> <tr bgcolor="<%=TrRenk%>">
<td><%=Rs("kategori")%></td> <td><%=Rs("marka")%>.</td> <td><%=Rs("firma")%></td> </tr>
<% i=i+1 : rs.MoveNext : Loop %> ___________________________________________________
Deneme yanılmayla satırları 4er 4er farklı renge boyayabildim bunlarla, bu tarz bir şeyle satır atlatma da yapamaz mıyız?
|
Yukarı Dön |
|
|
Empati Yeni Üye
|
Gönderen: 23-Eylül-2010 Saat 12:10 | Kayıtlı IP
|
|
|
Demek istediğiniz şumu ?
1. Satırda yanyana 4 kategori adı yazsın 2. Satırda o kategoriye ait 4 marka yazsın 3. Satırda o kategoriye ait 4 firma yazsın
Demek istediğniiz bu mu ?
__________________ Bir programcının parmakları ucunda imkansız diye birşey yoktur.
|
Yukarı Dön |
|
|