Gönderen: 08-Nisan-2010 Saat 03:51 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhabalar.. Makalemde bugün başıma gelen ve çözmek için hayli uğraştığım bir sorundan ve çözümünden bahsedeceğim. Hata çok nadiren rastlanılan bir hata olduğu için özellikle çözümünden bahsetmek istedim.
ISS'de 500 iç sunucu hatası ile günde onlarca kez karşılaşıyorsunuzdur. Çünkü ISS kodlama hatalarının tamamında bu hata sayfasını açar. Fakat benim bahsettiğim "500 İç Sunucu Hatası" bundan çok farklı. ISS hiçbir şekilde ASP formatlı sayfaları açmamakta, http://localhost adresinde dahi bu hatayı çıkartmakta. Ayarları alt üst etmeme, ISS'yi defalarca kaldırıp kurmama rağmen sorun düzelmedi. Epeyce uğraştıktan sonra asıl hata mesajına ulaştım.
-----------------------------------
Active Server Sayfalarý hata 'ASP 0201'
Geçersiz Varsayýlan Komut Dosyasý Dili
Bu uygulama için varsayýlan komut dosyasý dili geçersiz.
-----------------------------------
Hata muhtemelen Microsoft'un yazılım hatası. Windows'un kullanıcı adını ya da şifresini değiştirince oluyor. (Ben şifremi kaldırdıktan sonra başıma geldi)
Sizinde başınıza böyle bir hal geldiyse şimdi çözüme geçiyorum.
Bilgisayarım simgesine sağ tıklayın. Açılan menüden "Yönet"i seçin. En alttaki "Hizmetler ve Uygulamalar"a çift tıklayın, altında açılan menünün en altındaki "Internet Information Services(ISS)"ye çift tıklayın. Altında açılan "Web Siteleri"ne sağ tıklayın ve "Özellikler"i seçin. Üstteki sekmelerden "Dizin Güvenliği"ne tıklayın. "Anonim Erişim ve Doğrulama Denetimi" tablosunda bulunan "Düzenle" düğmesine tıklayın.

Resimde görüldüğü gibi "Anonim Erişim" kutusunun işaretli olmasına dikkat edin. "Gözat" Düğmesine tıklayın. Açılan pencerede "Gelişmiş" düğmesine tıklayın.

Açılan pencerede "Şimdi Bul" düğmesine tıklayın. Alt bölümde tüm kullanıcılar listelenecektir. Kendi kullanıcı adınızı seçin ve "Tamam" düğmesine tıklayın. Kullanıcı adınıza daha önce şifre belirlediyseniz, sistem bu şifreyi sizden isteyecektir. Şifrenizi girin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Geçmiş olsun
|