implant


  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
ASP Uygulamaları
 ASPTurkiye.com Forum : ASP Uygulamaları
Konu Konu: Asp Sayfalamada Sorun (Farklı Bir Olay) Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazanlarda
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
kabadayı hakan
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 21-Mayıs-2012
Ülke: Türkiye
Gönderilenler: 38
Gönderen: 21-Mayıs-2012 Saat 20:18 | Kayıtlı IP Alıntı kabadayı hakan

Merhaba Arkadaşlar, Aslında Düne Kadar Hiç Bir Sorun Yoktu.

Ocaktan Bu Yana Sorunsuz Çalışan Yönetim Panelimde, Üye Sayısı Hızla Arttıkça Sayfalamada Sorun Çıkmaya Başladı. Üyeler Sayfasına Girdiğimde, Toplam 33.000 Sayfa Başına 50 Adet Olmak Üzere Listeleniyordu Ve Yüzlerce Sayfa Vardı Ancak Dünden Beri Artık Sayfalar Çıkmıyor. Yalnızca İlk Sayfayı Görebiliyorum.

Veritabanı Mysql, Adres Çubuğundan Syf=1 Diyelim Onu Manuel Olarak Syf=2 Yapınca O Sayfaya Gidebiliyorum Ancak Alt Kısımda Sayfalar 1-2-3... Gibi Bölüm Kayboldu
Yukarı Dön Göster kabadayı hakan's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: kabadayı hakan
 
02erdem02
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 01-Mayıs-2012
Ülke: Turkiye
Gönderilenler: 22
Gönderen: 22-Mayıs-2012 Saat 17:32 | Kayıtlı IP Alıntı 02erdem02

Sayfa sayılarını int olara tanımlamasın muhtemelen. Clng olarak cevir

Simdi biraz daha detaylandiracagim, dun mesajimi yazarken fazla zamanim yoktu.

Mysql de sayfalamayi ado tarafindan degilde asp tarafindan yapmaya calisiriz.

Bunun icin butun icerigi kayit sayisini sql'in count fonksiyonu ile bir int turunden degiskene atariz.

Fakat int turunden degiskene degilde short turunden bir degiskende ise −32,768/+32,767 arasinda maksimum degerler tutabilir. Eger siz Int(sayi) fonksiyonu ile, toplam kayit turunu int yapmadiysaniz, muhtemelen o default olarak shorttur.

Fakat kayitlar arttikca bu degerin disina cikilabilir. Bu sebepten oturu, asagidaki asamalari yerine getirmek faydali olacaktir


Toplam kayitlari alirken;
Kod:
        toplamKayit = CInt(baglanti.execute("select count(id) from uyeler")))
Ayriyetten, sayfalamalarin gozukmemesinin sebebi on error resume next yazili olabilir veya server 2k8 ise webconfigden hata gosterimi kapali olabilir.
Yukarı Dön Göster 02erdem02's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: 02erdem02
 

Eğer Bu Konuya Cevap Yazmak İstiyorsanız İlk Önce Giriş
Eğer Kayıtlı Bir Kullanıcı Değilseniz İlk Önce Kayıt Olmalısınız

  Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazıcı Sürümü Yazıcı Sürümü

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Powered by Web Wiz Forums version 7.91
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

Bu Sayfa 0,0938 Saniyede Yüklendi.