implant


  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
ASP Uygulamaları
 ASPTurkiye.com Forum : ASP Uygulamaları
Konu Konu: Klasör içindeki resimleri görüntüleme Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazanlarda
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
02erdem02
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 01-Mayıs-2012
Ülke: Turkiye
Gönderilenler: 22
Gönderen: 19-Mayıs-2012 Saat 14:31 | Kayıtlı IP Alıntı 02erdem02

Slm

Yapmış olduğum sitede resim upload edebiliyorum.
Ancak upload ettiğim resim klasöründeki resimleri
sayfada sıralayamıyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Yardım edebilirseniz sevinirim.
Yukarı Dön Göster 02erdem02's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: 02erdem02
 
kabadayı hakan
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 21-Mayıs-2012
Ülke: Türkiye
Gönderilenler: 38
Gönderen: 21-Mayıs-2012 Saat 20:04 | Kayıtlı IP Alıntı kabadayı hakan

Sevgili programcı arkadaşlarım bu yazımda size kullandığımız bir klasör içinde bulunan image dosyalarını sayfada görüntüleme konusunda yardımcı olacağım. İsterseniz hiç vakit kaybetmeden kodlarımızı yazmaya geçelim. Bu nerde işimize yarayacak derseniz sınırlı hosting kullanımlarında çok yer kaplayan image dosyalrımızı sağlıklı bir şekilde yönetmemize yarayacaktır diye düşünüyorum.

İlk Olarak bir proje oluşturuyoruz ve gelen default.aspx dosyamıza bir adet panel atıyoruz.

<asp:Panel ID="Panel1" runat="server">
</asp:Panel>

Panelimizi attıktan sonra kod kısmımıza geçelim ve kodlarımızı yazmaya başlayalım.

default.aspx.cs dosyamıza geliyoruz ve alt kısımda görüdüğünüz kodları yazmaya başlıyoruz.

 DirectoryInfo klasorBilgisi = new DirectoryInfo(@"C:\Users\osmankurt\Desktop\ResimeYaziYazma\R esim");

        foreach (FileInfo dosya in klasorBilgisi.GetFiles("*.*"))
        {
             Literal ltr = new Literal();
             Panel1.Controls.Add(ltr);

             ltr.Text = "<a href='Resim/"
                 + dosya.Name + "'/><img src='Resim/"
                 + dosya.Name + "' width='100px' height='100px' border='0'></img></a>" + "<br/>Resim/" + dosya.Name + "<br/>";
        }

Bu kodlarımızın çalışması için sayfanın en üst kısmına

using System.IO;

Kütüphanemizi ekliyoruz.

Bu kodlarımızı ben sayfamın page_load olayına yazdım sayfa yüklendiğinde otomatik olarak linklerini ve resimlerin görüntüledim.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

Yukarı Dön Göster kabadayı hakan's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: kabadayı hakan
 
fatoş
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 21-Mayıs-2012
Ülke: Turkiye
Gönderilenler: 21
Gönderen: 22-Mayıs-2012 Saat 17:53 | Kayıtlı IP Alıntı fatoş

Visual Studio programında sağda Solution Explorer de projenizin adının geçtiği dizine sağ tıklayıp NEW FOLDER i seçip klasör oluşturunuz. Sonra istediğiniz resimleri bu klasörün içine sürükleyip bırakınız.

 

 
Yukarı Dön Göster fatoş's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: fatoş
 
deli gonca
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 22-Mayıs-2012
Gönderilenler: 2
Gönderen: 22-Mayıs-2012 Saat 17:55 | Kayıtlı IP Alıntı deli gonca

fatoş ne  ayaksın sen herkeze veriyonn 
Yukarı Dön Göster deli gonca's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: deli gonca
 

Eğer Bu Konuya Cevap Yazmak İstiyorsanız İlk Önce Giriş
Eğer Kayıtlı Bir Kullanıcı Değilseniz İlk Önce Kayıt Olmalısınız

  Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazıcı Sürümü Yazıcı Sürümü

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Powered by Web Wiz Forums version 7.91
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

Bu Sayfa 0,1250 Saniyede Yüklendi.