implant


  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
ASP
 ASPTurkiye.com Forum : ASP
Konu Konu: sepetten siparise aktarma sorunu Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazanlarda
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
jeton
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 30-Ocak-2006
Gönderilenler: 11
Gönderen: 10-Mayıs-2012 Saat 11:30 | Kayıtlı IP Alıntı jeton




merhaba arkadaşlar sepet de toplanmış ürünleri siparişi
tamamla diyerek işlemi bitiren sayfa olan siparişin
tamamlandığı sayfaya gönderiyorum...

yukarıdaki resimde ki gibi sepet sahibinin adını session
olarak alıp siparisler isimli tabloya kayıt ediyor fakat
gördüğünüz gibi bütün hepsini tek satıra kayıt ediyor ben
hepsini tek tek farklı satırlara kayıt etsin istiyorum...

siparisin tamamlandıgı sayfa



    <%
        uyead= request.form("uyead")
       urunad= request.form("urunad")
       adet = request.form("adet")
       kargo = request.form("kargo")
       ipadres = request.form("ipadres")
       fiyat = request.form("fiyat")
       siparistarih = request.form("siparistarih")
       indirim_fiyat = request.form("indirim_fiyat")




        b_sql = Empty
        b_sql = b_sql & " INSERT INTO siparisler"
        b_sql = b_sql & "
(uyead,urunad,adet,kargo,ipadres,fiyat,siparistarih,indir
im_fiyat)"
        b_sql = b_sql & " values
('"&uyead&"','"&urunad&"','"&adet&"','"&kargo&"','"&ipadr
es&"','"&fiyat&"','"&siparistarih&"','"&indirim_fiyat&"')
"
        Conn.Execute(b_sql)
       
       
response.write "Siparişiniz Kayıt Edildi <br>Şimdi Lütfen
Ödeme yapınız"
     
%>      


tesekkurler
Yukarı Dön Göster jeton's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: jeton
 
fanatik
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 11-Nisan-2012
Gönderilenler: 81
Gönderen: 10-Mayıs-2012 Saat 13:50 | Kayıtlı IP Alıntı fanatik

Programla: daha cok teknik bilgi yerine kurallar bütünü olarak uygulanmaktadır.

Yapmış olduğunuz yazılım; uygulamanın oluşturulması, kullanılması ve işlevselliği kadar sonradan geliştirilebilir veya düzenlenebilir olması açısından "yazılım kurallarına" uygun olmalıdır.

Sorununuzun çözümü için bilmeniz gereken kural "Veritabanı Normalizasyon Kuralı".

Teknik olarak Normalizasyon kuralı "Veritabanına girilen kayıtların farklı tablolara uygun parçalar halinde aktarılmasını" ifade eder.

Bir örneklem:

tblUyeler Uyeler tablosu, tblSiparis ise siparisler tablosu olsun; tblUrunler de ise ürünlerimiz bulunmaktadır.

tblUyeler kolonları ID,UyeAd,UyeSoyad,UyeMail,UyePw,UyeStatu,UyeDurum ...
tblUrunler kolonları ID,UrunAd,UrunStok,UrunFiyat,UrunDurum ...

Hangi üyenin hngi üründen kaçtane aldığını takip edecek sekilde,
siparisler tablosu şu şekilde olmalıdır.


tblSiparis kolonları ID,UyeID,UrunID,UrunAdet...
UyeID = siparisi veren üye
UrunID = Siparis edilen Ürünün IDsi

Herbir alanın ID satiri olmalıdır. ID satiri Primariykey oldugundan aynı tablo içerisinde asla tekrarlanmaz.

Farklı tablolar ID alanları ile bağlanmalıdır. tblSiparislerdeki UyeID tblUyelerdeki Id alanına, UrunID ise tblUrunlerdeki ID alanına bağlanmıştır.

aynı ad ve soyada sahip kişiler olabileceği için bağlamalarda Primariykey alanları olan ID kısımları kullanılmalıdır.

Sorgulamada iç içe sorgu yapılmalıdır.

Dim Users :Set Users =Conn.Execute("select * frm tbluyeler")
 While Not Users.EOF

Dim Siparis:Set Users =Conn.Execute("select * frm tblSiparis where UyeID='"&Users("ID") "'; ")
While Not Siparis.EOF

'///bu işlem herbir üyenin Siparis durumunu gösterir.
'/// iç içe döngü ile ortak değerler birleştirilir.

Siparis.MoveNext:Wend
Siparis.Close:Set Siparis=Nothing

Users.MoveNext:Wend
  Users.Close:Set Users=Nothing

insert işleminde donguyle yapablrsn.



Düzenleyen fanatik 10-Mayıs-2012 Saat 13:55


__________________
http://www.googledostu.com
Türk Sosyal İmleme Sitesi
Yukarı Dön Göster fanatik's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: fanatik Ziyaret fanatik's Ana Sayfa
 
jeton
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 30-Ocak-2006
Gönderilenler: 11
Gönderen: 10-Mayıs-2012 Saat 16:40 | Kayıtlı IP Alıntı jeton

pek anlamadım acıkcası
Yukarı Dön Göster jeton's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: jeton
 
fanatik
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 11-Nisan-2012
Gönderilenler: 81
Gönderen: 10-Mayıs-2012 Saat 19:05 | Kayıtlı IP Alıntı fanatik

Normalizasyon kuralıyla oluşturulmuş Acces veri tabanı.
Ben gayet açık anlattığımı düşünüyorum.

Araştırdığında daha basit anlatımlar elbette bulabilirsin.

ilavede bu kuralla oluşturulmus Acces veri tabanı



Düzenleyen fanatik 10-Mayıs-2012 Saat 19:07


__________________
http://www.googledostu.com
Türk Sosyal İmleme Sitesi
Yukarı Dön Göster fanatik's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: fanatik Ziyaret fanatik's Ana Sayfa
 

Eğer Bu Konuya Cevap Yazmak İstiyorsanız İlk Önce Giriş
Eğer Kayıtlı Bir Kullanıcı Değilseniz İlk Önce Kayıt Olmalısınız

  Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazıcı Sürümü Yazıcı Sürümü

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Powered by Web Wiz Forums version 7.91
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide

Bu Sayfa 0,1172 Saniyede Yüklendi.